Evlilik Teklifi Yüzüğü Nasıl Seçilmeli?

Evlilik Teklifi Yüzüğü Nasıl Seçilmeli? - Tufanlar Kuyumculuk

Evliliğe giden ilk adımda nasıl bir pırlanta yüzük seçimi yapmalısınız? 

Evlilik teklifi yapmaya karar verdiğinizde hemen bir teklif yüzüğü aramaya başlamışsınızdır ama tam olarak nasıl bir model seçmeniz gerektiğine karar veremiyor olabilirsiniz. Tufanlar Kuyumculuk olarak sizi bilgilendirmek ve önerilerde bulunmak için bu yazıyı kaleme aldık.

Öncelikli olarak evlilik teklifi yüzüğü alırken cevabını bilmeniz gereken sorular vardır. 

Pırlanta mı tercih etmeliyim?

Evlilik tekliflerinde en çok pırlanta yüzükler tercih edilir. Çünkü pırlanta binlerce yıllık bir tarihi simgeler. Pırlanta, elmas madeninin özel bir işçilikle kesilmiş ve şekil verilmiş halidir. Pırlantanın yanında değerli doğal taşların kullanıldığı modeller son dönemde çok sevilmektedir. Bu yüzden aşkınızı anlatabilecek en zarif yollardan bir tanesi pırlanta yüzük tercih etmek olabilir. 

Modeli neye göre seçmeliyim?

Modelinizi sevdiğiniz kişinin beğenilerine göre seçmelisiniz. Gösterişli mi minimal mi bir model seçmelisiniz buna sadece siz karar verebilirsiniz. Evlilik teklifi yüzüğü, özel günler dahil olmak üzere her gün kullanılabilen ürünlerdir. Sade günlük kombinleri tercih eden kadınlar tarafından sade monrütlü pırlanta modeller her zaman daha çok tercih edilmektedir.  

 

Pırlanta yüzükte neye dikkat etmeliyim?

Pırlanta seçiminde dikkat etmeniz gereken 4 önemli detay vardır. Bu 4 kurala 4C kuralı denir.

Pırlantanın karatı ve kesimi.

Karat pırlantanın ağırlığını ve boyutunu ifade eder. Öncelikli olarak pırlanta yüzüğünüzde dikkat etmeniz gereken kaç karat olduğudur. İyi kesime sahip pırlanta sadece çok iyi bir ustanın ellerinden çıkabilir. Pırlanta yüzüğünüzün işçiliğini garanti edebilecek güvenilir firmaları tercih edin.

Pırlanta rengi.

Pırlanta taşının rengi beyazdan sarıya doğru gider. En kaliteli pırlantaların içerisinde sarı renk bulunmaz. D-E-F-G-H-J olarak sarıya doğru giden pırlanta renkleri için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

Pırlantanın berraklığı.

Pırlantanın üzerinde izlerin miktarı berraklığı olarak isimlendirilir. En berrak pırlanta taşta çok az iz bulunur. Pırlantalar doğal taşlar olduğu için hiç iz olmaması mümkün değildir. 

Pırlanta’nın montürü. 

Pırlanta yüzüğünün taşsız haline montörü denir. Pırlantayı tutacak tırnakların şekline de montür denir. Yüzük seçimindeki en önemli detaylardan bir tanesidir. 

 

Pırlanta bir yüzük almaya karar verdim şimdi ne yapmalıyım?

Tekliflerde en çok tercih edilen 3  farklı model pırlanta yüzük vardır. Bunlar pırlanta baget yüzük, pırlanta tektaş yüzük ve pırlanta beştaş yüzüktür. 

İnternet sitemizden modellerimizi inceleyerek hangi modeli almanız gerektiğine karar verebilirsiniz. Eğer aklınıza takılan sorular olursa WhatsApp hattımız üzerinden Online Satış Danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz. Destek Hattımız: 0 536 602 25 86


Önerilerimiz:

Ağırlık : 2.76 gr Ayar : 14 K 
Toplam Karat : 0.16 Karat Renk : FG 
Berraklık : VS 0.05 Karat FG-VS 
Pırlanta 0.11 Karat FG-VS Pırlanta

14K 2.80 gr ALTIN 0.28 ct PIRLANTA
Berraklık: SI
Renk: G

14K 3.70 gr ALTIN 0.30 ct PIRLANTA
Berraklık: SI
Renk: G

Aklınıza takılabilecek sorulara cevaplar:

Teklif yüzüğü hangi parmağa takılır?

Sağ elin yüzük parmağına takılır. 

Ürünün yanında sertifika bulunuyor mu?

Tüm pırlanta ürünlerimiz pırlanta sertifikasıyla birlikte gönderilmektedir. Bu sertifikalarda ürünün tüm detayları ve bakım yönlendirmeleri yer almaktadır.

Sevgilimin yüzük ölçüsünü nasıl öğrenebilirim? 

Yüzük ölçüsü almanın en güvenli yolu parmak üzerinden almaktır ama sürpriz yapmak istediğinizde böyle bir imkanınız olmayabilir. Kız arkadaşınızın kullandığı bir yüzüğün çapını ölçebilirsiniz. Bu ölçüyü satış ekibimiz yüzük ölçüsüne çevirerek sizi yönlendirecektir.

Evlilik teklifi yüzüğünü nasıl bir kutuda saklamalıyım?

Yüzüğünüzü özel ışıklı teklif kutularımızda saklayabilirsiniz. Teklifinizi yaparken ışık pırlantanızın tüm zerafetini ortaya çıkaracaktır. 

İstediğim yüzüğü özel olarak üretebilir misiniz?

Hayalinizdeki yüzüğü bize çizerek göndermeniz yeterli. Sizin için öncelikle 3 boyut tasarım hazırlanır. Sizden onay alınır. Kalıp oluşturulur. Ve size özel olarak üretilir.

Yurt dışında yaşıyorum. Kargonuz var mı?

Tüm Dünyaya hızlı kargomuz bulunuyor. Hazırlanan paketiniz özel hediye kutusuyla sigortalı kargo ile gönderilir.