Burcunuza Uygun Kolye Seçimi

Tufanlar Kuyumculuk Altın Burç Kolye Koleksiyonu Zodyak Döngüsü Burçlar Kuşağı

Burç Sembolleri

 

Astrolojiyle ilgilenen veya ilgilenmeyen hemen herkes “burç” kavramını hayatı boyunca en az bir kez duymuştur. Hatta çoğumuz doğduğumuz güne göre hangi burç olduğumuzu biliriz. Tufanlar Kuyumculuk’ta sizler için hazırladığımız 14 ayar altın burç kolye koleksiyonumuzdan kendi burcunuza uygun olanı seçerken, burcunuzun simgesinin nereden geldiğini ve her bir burcun simgesinin altın üzerine usta eller tarafından işlenirken nasıl bir hikayenin ve karakterin bir kolye olarak ölümsüzleştirilip sizlere zarif bir aksesuar olarak ulaştığını öğrenebilirsiniz.

 

Burçların kökeni Mezopotamyalılar’a dayanmaktadır. Mezopotamyalılar, yaptıkları hesaplamalar sonucu güneşin gök kubbede 12 takımyıldız doğrultusunda izlediği 360 derecelik döngüyü her biri 30 dereceden oluşan 12 parçaya ayırmışlardır. Antik Yunan’da da aynı sistem benimsenmiştir. Antik Yunanlar, mitolojik hikayelerindeki önemli yaratık veya karakterlerin isimlerini bu 30 derecelik parçalara vermişlerdir. Her bir parça “Zodiakos” yani “Hayvancık” olarak isimlendirilmektedir. Bu burçları yerleştirdikleri çembere de “Zodiakos Kyklos” yani “Hayvancıklar Çemberi” ismi verilmiştir. Günümüzde “Zodyak Döngüsü” veya “Burç Çemberi” olarak bilinen kavramlar da buradan gelmektedir. Burç çemberinin her bir parçasının özenle simgelendiği Tufanlar Kuyumculuk Burç Kolye Koleksiyonu’nda kendi mitolojik sembolünüzü seçin ve tarihinde nasıl bir hikaye barındırıyor öğrenin.

 

Burçların Kökeni ve Sembolleri

Tufanlar Kuyumculuk Altın Koç Burcu Kolye

Koç (Aries) | 21 Mart - 20 Nisan | Ekliptik 0°-30°: Aries, Antik Yunan mitolojisinde Argo Denizcileri tarafından altın tüylü postu için tehlikeli yolculukların yapıldığı özel bir koçun ismidir. Nephele’nin çocuğu olan Phriksos, koçu Zeus’a kurban sunduktan sonra, koçun altın tüylü postunu Kral Aietes’e armağan etmiştir. Kral Aietes, savaş tanrısı Ares için hazırlattığı görkemli bahçesine bu altın tüylü postu da asmıştır. Bu yüzden Aries isminin savaş tanrısı Ares’ten geliyor olabileceği de düşünülmektedir. 

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Boğa Burcu Kolye

Boğa (Taurus) | 21 Nisan - 20 Mayıs | Ekliptik 30°-60°: Burçlar kuşağında kendisinin ismine yer verilen boğa ile ilgili iki farklı görüş vardır. Kimileri, Zeus’un Prenses Europa’yı Girit’e kaçıran boğası olduğunu söylemektedir. Kimileri de Theseus tarafından öldürülen, Poseidon’un Kral Minos’a armağan ettiği boğa olduğunu savunmaktadır.

 

Tufunlar Kuyumculuk Altın İkizler Burcu Kolye

İkizler (Gemini) | 21 Mayıs - 20 Haziran | Ekliptik 60°-90°: Yunan mitolojisinde “Zeus’un delikanlıları” olarak bahsedilen ikiz kardeşler Kastor ve Polydeukes birbirlerine çok bağlı iki kardeştir. Polydeukes’in babası Zeus, Kastor’un babası ise Kral Tyndareos’tur. Anneleri ise Sparta Kraliçesi Leda’dır. Bir çatışma sırasında ölümlü olan kardeş Kastor’un ölümü üzere, ölümsüz olan Polydeukes kardeşinin yokluğuna dayanamayıp onunla birlikte Hades’e inmek ister. Zeus, Polydeukes’in ölümsüzlüğünü Kastor ile paylaştırır ve ikisinin Hades ile Olympos arasında yaşamalarına izin vermiştir. Bu efsanevi ikiz kardeşleri temsilen burçlar kuşağındaki parçalardan birine “Gemini” yani “İkizler” denmiştir.

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Yengeç Burcu Kolye

Yengeç (Cancer) | 21 Haziran - 22 Temmuz | Ekliptik 90°-120°: Herakles’in -Türkçe’de Herkül- dokuz başlı bir canavar olan Hydra’yı öldürmeye çalışırken ayağını ısıran yengecin ismi Karkinos’tur. Yengeci Herakles’in dikkatini dağıtmak için gönderen Hera, Karkinos’un anısını canlı tutmak için burçlar kuşağında ona yer vermiştir. Günümüzde Karkinos yerine Cancer olarak bilinmesinin sebebi ise doktor Galenos’a dayanmaktadır. Doktor Galenos, tümörlerin üzerinde gördüğü damarları bir yengecin ayaklarına benzettiği için tıptaki anlamıyla kanser kelimesini kullanmıştır.

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Aslan Burcu Kolye


Aslan (Leo) | 23 Temmuz - 22 Ağustos | Ekliptik 120°-150°: Burçlar kuşağında kendisine yer bulan aslan, Antik Yunan’da Nemea Aslanı olarak bilinen yaratıktır. Herakles’in ilk görevi bu aslanı öldürmekti. Hikayeye göre Nemea Aslanı’nın derisine kılıç veya ok gibi saldırı aletleri işlemez. Bu yüzden Herakles, aslanı ancak boğarak öldürmeyi başarır. Daha sonra aslanın tırnaklarını söküp, tırnakları ile derisini yüzmüş ve postundan kendisine giysi, kafasından da bir miğfer yapmıştır.

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Başak Burcu Kolye

Başak (Virgo) | 23 Ağustos - 22 Eylül | Ekliptik 150°-180°: Başak burcunun adının nereye dayandığı ile ilgili çok fazla görüş vardır. Bereket tanrıçası Demeter’in elinde bir demet başak tuttuğu için, burçlar kuşağında onu temsilen böyle bir isimlendirme yapıldığı oldukça yaygın bir görüştür. Ayrıca Batı dillerinde “Virgo” kelimesi “bakire” anlamında kullanılmaktadır. Bu yüzden burçlar kuşağındaki “Virgo” ismininin kaynağı Artemis’e, Astraeia’ya ve daha sonra Roma’da İustitia ve Meryem’e dayandırılmıştır.

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Terazi Burcu Kolye


Terazi (Libra) | 23 Eylül - 22 Ekim | Ekliptik 180°-210°: Terazi burcunun yıldızları, burçlar kuşağının Koç ile başlayan ve Balık ile biten döngüsünün tam yarısındadır. Bu dönemde gece ve gündüz süreleri eşittir. Bu eşitliğe istinaden, denge ve adalet kavramları ile özdeşleştirilmiştir. Kişilikleri dengeyi, adaleti ve eşitliği yansıttığı için Themis, Astraeia ve Dike terazi ile simgelenmiştir. 

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Akrep Burcu Kolye

Akrep (Scorpio) | 23 Ekim - 22 Kasım | Ekliptik 210°-240°: Akrep burcu ile ilgili konularda en sık bahsedilen takımyıldız Orion’dur. Av tanrıçası Artemis’in kendisinden hoşlandığı dev bir erkek avcının ismidir Orion. Avcı Orion, sürekli yeryüzündeki tüm hayvanları öldürebilecek güce sahip olduğundan bahsederdi. Gaia(Toprak Ana) ise bu durumdan oldukça rahatsız olmuş ve yerden dev bir akrep çıkarıp Orion’u öldürmesi için görevlendirmişti. Orion’u yenen akrep ile gurur duyan Gaia, akrebi burçlar kuşağına koymuştur. Artemis ise sevdiği avcıyı akrebin yanına koymuş ve avcının köpeği olan Sirius’un ismini de yıldıza koymuştur.

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Yay Burcu Kolye

Yay (Sagittarius) | 23 Kasım - 21 Aralık | Ekliptik 240°-270°: Yay burcunun sembolü olan elinde yay tutan at adam (Yunanca’da kentavros), Antik Yunan’da Kheiron ismiyle anılan, at adamların en güçlüsü ve bilgesidir. Kheiron, Apollo ve Artemis tarafından eğitilmiştir.Herakles ile olan bir savaş sırasında Herakles’e ait bir zehirli ok tarafından vurularak uzun süre acı çekmiştir. Acısına son vermek isteyen Kheiron, ölümsüzlüğünden vazgeçmiş ve Hades’e inmiştir. Kheiron’un anısı burçlar kuşağına konularak yaşatılmıştır.

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Oğlak Burcu Kolye

Oğlak (Capricorn) | 22 Aralık - 19 Ocak | Ekliptik 270°-300°: Oğlak burcunun simgesi, mitolojide çok kilit bir role sahip olan Amalthea’ya dayanmaktadır. Amalthea, görüntüsü keçiye benzeyen bir Orman Nympha’sıdır. Kronos’a çocuklarından birinin onu tahtından devireceğine dair bir kehanet ulaştıktan sonra Kronos, doğan bütün çocuklarını yemeye başlamıştır. Zeus doğduğunda annesi Rhea onu saklamış ve Kronos’a yemesi için bebek boyutunda kundaklanmış bir taş vermiştir. Gaia, Zeus’u Girit Adası’na götürmüş ve onu Amalthea’ya emanet etmiştir. Amalthea’nın himayesi altında büyüyüp yetişen Zeus, babası Kronos’u devirip Olympos’un başına geçtikten sonra Amalthea’nın boynuzlarından birini kopararak içini bolluk ve bereket ile doldurmuştur. Daha sonra Amalthea’nın anısına burçlar kuşağındaki parçalardan birine Oğlak ismi verilmiştir.

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Kova Burcu Kolye
Kova (Aquarius) | 20 Ocak - 18 Şubat | Ekliptik 300°-330°: Troia Kralı Tros’un oğlu Prens Ganymedes, elindeki kovalar ile Olymposluların ölümsüzlüklerinin kaynağı olan nektarı taşımaktaydı. Homeros, Ganymedes hakkında “En güzel ölümlü” diye bahsederdi. Ganymedes’in anısına “Su taşıyan” anlamındaki “Aquarius” kelimesi burçlar kuşağının bu parçasına isim olarak verilmiştir.

 

Tufanlar Kuyumculuk Altın Balık Burcu Kolye
Balık (Pisces) | 19 Şubat - 20 Mart | Ekliptik 330°-360°: Olympos’a saldıran büyük canavar Typhoon’dan kaçmak için tüm tanrı ve tanrıçalar kendilerini çeşitli hayvanlara dönüştürerek şehirden kaçmaya çalışmışlardı. Eros ve Aphrodite balığa dönüşüp denize kaçmışlardı. Typhoon yenilip savaş bittikten sonra Eros ve Aphrodite anısına burçlar kuşağının son parçasına Balık Burcu denmiştir.

 

Neden Burç Kolye Almalısınız?

Bilindiği üzere altın, elektriği ve enerjiyi en iyi ileten metaller arasındadır. İnsanlığın metal ile tanışmasından bu yana gerek simyada, gerek ezoterizmde en çok değer verilen, kadim ve kozmik enerjiyle en çok bağdaştırılan element altındır. Pek çok mitolojide en önemli yaratıkların ve karakterlerin altından vücut parçaları veya çeşitli araç-gereçleri vardır. Simyacılar tarafından altının, kutsallığın pekiştiricisi, enerjinin aktarım aracı, kozmik sırların anahtarı ve ölümsüzlük ilacı gibi önemli rollerde olduğuna inanılmaktadır. Ayrıca ezoterizmde de kadim enerjilerin aktarımı için hep altın semboller ve araçlar kullanılmaktadır. Bazı Tibet Keşişleri ise altın suyunun bütün hastalıklara iyi geldiğini ve çakraları açıp ruhani olgunlaşmaya yardımcı olduğunu iddia etmektedir.

 

Özellikle astrolojiye ilgisi olan, burç yorumlarını takip eden, burcunun özelliklerini ve enerjisini benimseyen müşterilerimiz arasında Tufanlar Kuyumculuk Burç Kolye Koleksiyonu oldukça yoğun bir ilgi görmektedir. Kendi burcunuzun sembolüne sahip olan, el işçiliği ile üretilmiş 14 ayar altın kolyelerimizi boynunuzda taşıyarak Zodyak Döngüsü ile aranızdaki bağı pekiştirebilir ve burcunuzun şifalı enerjisinin bedeninize akmasını sağlayabilirsiniz.